Cel mai bun upgrade la un calculatorului vechi – HDD->SSD

Laptopul sau Calculatorul tau functioneaza greu? Ai nevoie de un upgrade !

Poti mari viteza sistemului de operare si ale aplicatiilor prin inlocuirea hardiskului (HDD) cu un SSD, care este de 10x mai rapid la scriere si citire fata de un HDD obisnuit.

Diferența dintre un SSD și un HDD

HDD folosește magnetismul pentru a stoca datele pe un platan care se rotește la viteză mare, cu cât viteza de rotație este mai mare, cu atât viteza de scriere sau citire crește. Un HDD dedicat laptop-urilor, cu viteze de rotație de 5400 RPM (Rotații Per Minut) este capabil să îți ofere viteze de citire/scriere de aproximativ 110-120 MB/s.

SSD este prescurtarea de la Solid State Drive, care nu are componente interne mecanice.  Practic SSD-urile sunt memorii USB mai performante. Toată informația este stocată în microcipuri, față de un HDD unde informația este stocată pe un platan rotitor.

Un SSD este mai rapid față de un HDD tocmai din cauza faptului că nu are componente interne mecanice folosite pentru stocarea și accesarea informației. Datele sunt accesate direct prin intermediul unui microcontroller și nu prin mișcarea brațului magnetic pe platanul rotitor. Un SSD performant poate atinge cu ușurință viteze de scriere/citire de 1.5 GB/s

Realizam manopera de montaj, instalare clonare sau migrare date de pe HDD -> SSD
Hdd-ul vechi il putem monta in locul unitatii optice sau il putem transforma in hardisk extern USB.

Suna acum la: 0357-445727

Lasă un răspuns