Politica de Retur și Garanție

Certificatul de Garanție și Factura

Certificatul de garanție și factura se emit într-un singur exemplar și se înmânează cumpărătorului la achiziția produsului.
Rezolvarea eventualelor probleme cu produsul aflat în perioada de garanție se face numai pe baza certificatului de garanție, facturii sau bonului fiscal în original sau copie.
În eventualitatea în care ați pierdut sau nu ați primit certificatul de garanție, factura sau bonul fiscal, vă rugăm să solicitați retrimiterea acestora în termen de 30 de zile de la achiziția produsului. După acest termen, ne rezervăm dreptul de a nu mai rezolva eventualele probleme apărute.

Garantia tehnica

Garantia tehnica este cea oferita in mod voluntar de producator si este comunicata in specificatiile produselor. Aceasta garantie nu are o durata minima prevazuta de lege, iar continutul ei este in intregime la decizia producatorilor. Unii dintre acestia pot alege sa ofere o durata de garantie unica pentru intregul produs, iar altii pot alege sa ofere durate de garantie diferite pentru diversele componente ale produsului (de exemplu, 6 luni pentru acumulator si 12 de luni pentru ecran si incarcator, in cazul unui laptop).

Nu rupeți, ștergeți sau deteriorați etichetele și codurile de bare de pe produs, deoarece acestea permit identificarea exactă a producătorului, datei de fabricație a lotului de produse, precum și a vânzătorului.

Orice componentă de calculator sau laptop achiziționată de pe selfit.ro trebuie montată de un service IT autorizat. Dacă produsul are defecte în perioada de garanție, clientul trebuie să prezinte o notă de constatare de la service-ul autorizat care a efectuat montajul, document semnat și ștampilat.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Drepturile Consumatorului

Drepturile consumatorului sunt prevăzute în OG 21/1992 republicată și Legea 449/2003, modificate prin Ordonanța de Urgență 174/2008.
Toate produsele importate și comercializate de X-HOUSE SRL beneficiază de garanție, după cum urmează:
– Produse noi: Garanție intre 12-24 luni pentru persoane fizice, 6 – 12 luni pentru persoane juridice.
– Produse second-hand: Garanție 3 luni.
Garanția începe din momentul recepției produsului. Durata medie de utilizare este de 24 de luni.

Pierderea Garanției

 1. Aparatele/produsele care nu au etichetele, ambalajele sau accesoriile cu care au fost achiziționate.
  2. Nerespectarea de către cumpărător a condițiilor de transport, manipulare, instalare, utilizare și întreținere precizate în prospectele și instrucțiunile ce însoțesc produsul la livrare.
  3. Intervenții asupra produsului realizate de persoane neautorizate.
  4. Defecte cauzate de șocuri, condiții improprii de funcționare, umiditate crescută, utilizare în zone cu schimbări bruște de temperatură sau substanțe chimice/toxice.
  5. Defecte cauzate de vărsarea de lichide peste și în interiorul aparatelor/ produselor.
  6. Nerespectarea parametrilor de alimentare și a instrucțiunilor de utilizare (ex. tensiune de alimentare, împământare, temperatură, mediu ambiant).
  7. Ruperea, deteriorarea sau ilizibilitatea seriei de identificare (serial number).
  8. Defectele datorate variațiilor de tensiune prezente în rețeaua furnizorului de energie electrică.

Politica de Retur

La baza politicii de returnare a unui produs achiziționat de la selfit.ro stă Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniști.
Conform articolului 9 alin. 1 din OG 34/2014, aveți dreptul de a vă retrage din contractele încheiate la distanță, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile de la data la care intrați în posesia fizică a produsului/produselor.
Pentru a vă exercita dreptul de retragere, trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră, utilizând o declarație neechivocă trimisă prin poștă, fax sau e-mail. În acest scop, puteți folosi și modelul de retragere de pe site-ul selfit.ro, la secțiunea “Formular de Retur”.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere, este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.
Costul de transport pentru retur este de 24,00 lei și va fi suportat de către dumneavoastră.
Indiferent dacă sunteți persoană fizică sau juridică, vă vom returna contravaloarea produsului comandat în termen de 14 zile de la data recepției/ridicării produsului.

Politica de Rambursare

Banii se vor returna:
– Numai în contul bancar pentru clienții care au recepționat produsul prin opțiunea „Ramburs” / „Plata la recepția produsului”.
– Numai în contul bancar pentru clienții care au achiziționat produsul din magazinul nostru și au plătit cu cardul.
– În maxim 14 zile calendaristice de la recepția produsului de către X-HOUSE SRL, dacă acesta îndeplinește politicile de retur.

Condiții de Retur

Înainte de a returna produsul achiziționat, asigurați-vă că:
– NU ați dezlipit/rupt foliile de protecție, etichetele, sigiliile de pe produs.
– Produsul se află în ambalajul original, în suportul de carton, plastic, polistiren, etc.
– Produsul NU prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice/electrice.
– Produsul este însoțit de toate accesoriile (cabluri, mufe, etc.)
– Produsul este însoțit de certificatul de garanție în original, factura/bonul fiscal în copie Dacă nu returnați produsul conform politicii de retur, ne rezervăm dreptul de a refuza cererea dumneavoastră.
În cazul în care nu se respectă politica de retur, vom aplica o penalitate de cca. 15-30% din valoarea produsului.
Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsul sau până la momentul la care ne furnizați dovada că ați trimis înapoi produsul, fiind valabilă data cea mai apropiată.

 • Completați formularul de retur disponibil aici: https://www.selfit.ro/formular-retur.
  – Includeți în colet o notă detaliată despre problema observată.
 • – Costurile de retur sunt suportate de către client. Nu acceptăm colete trimise cu plata la destinatar (ramburs).

Produse Primite Defecte (DOA)

În cazul unui produs primit defect (DOA – Dead on Arrival), vă rugăm să ne înștiințați în maxim 48 de ore (2 zile) de la recepția produsului.
Vă vom trimite un alt produs, nou sau refurbished, în funcție de produsul inițial comandat. Toate cheltuielile pentru înlocuirea produsului defect (DOA) vor fi suportate de societatea noastră, X-HOUSE SRL.
În cazul în care nu mai doriți un alt produs, vi se vor returna banii în contul bancar.

Contact pentru Informații Suplimentare

Pentru orice întrebări sau informații suplimentare, suntem disponibili la:
– Email: contact@selfit.ro
– Telefon: 0357445727